доц. д-р Елица Руменова Стоилова

Име, презиме, фамилия: Елица Руменова Стоилова
Служебен адрес: Пловдив, ул. Цар Асен 24
Служебен телефон: +359 32 261 …
Служебен имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Link  
https://www.researchgate.net/profile/Elitza_Stoilova2
https://scholar.google.bg/citations?user=vOsbLgsAAAAJ&hl=en
https://uni-plovdiv.academia.edu/ElitsaStoilova

 

Лична информация


Област на научната квалификация: 
Културна и социална антропология, социология, история на технологиите

Образование: 
 Докторат: 
     2007 - 2014, Техническият университет в Айднховен ,докторат с тема: „Bulgarian Yoghurt: Manufacturing and Exporting of Authenticity” (Българското кисело мляко: Производство и износ на автентичност)
Магистратура:
2005 – 2006 Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”, магистър "Социология", специалност „Управление на изследователските дейности и иновациите”, защитена дипломна работа на тема: „Създаване на функционална храна. Хетерогенни зависимости и иновативни практики в една университетска лаборатория“
Бакалавър:
1998 – 2005 Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”, бакалавър „ Етнология”
2000 – 2004 Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”, бакалавър „Социология”, Защитена дипломна работа на тема: „Промени в брачната институция”
Професионален опит:
 Академични длъжности: 

2022 –до днес ръководител „Център за нематериално културно налседство“ при Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“
2021 – до днес доцент – катедра „Етнология,“ Философско-исторически факултет, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“
2016 – 2021 главен асистент – катедра  „Етнология,“ Философско-исторически факултет, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“
2015 – 2016 г. асистент – катедра „Етнология,“ Философско-исторически факултет, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“

Говорими езици: 
английски, френски, руски
    
 

Публикации


Статии: 
Стоилова, Е. "Биокултурното наследство в контекста на социалното конструиране на локалност." В Жизнени преходи в трансформиращото (се) село: памет, идентичност, наследяване, ред. Златкова, М., Пенкова, С., и Ташева, М., 217-239. Пловдив: Пловдивско университетско издателство, 2024. ISBN 978-619-7768-09-1.
Стоилова, Е. 2023. „Фестивализацията и конструиране на кулинарната реалност“. В: Местните празници: Ресурси, традиции, промени. Мая Бедрос Келиян (съст.), 56-73. София: Орион перз.
Stoilova, E. 2023. The Bulgarianization of Craft Beers. In: The Geography of Beer. Policies, Perceptions, and Place. Mark Patterson and Nancy Hoalst-Pullen  (edts), 227-238. Springer. ISBN 978-3-031-39007-4.
Стоилова. Е. (2020) „Неолокализъм, занаятчийска бира и  антимакдоналдизация,“ Социологически проблеми 2 : 596-623. Стоилова, E. (2020) “Чиста и безопасна храна за градския консуматор. Как  се модернизира производството на кисело мляко през 30-те – 40-те  години на ХХ в.” Семинар_BG 18, https://seminar-bg.eu/spisanie seminar-bg/broy-18/item/579-chista-i-bezopasna-hrana-za-gradskiya konsumator.html
Stoilova, E. (2020) “Craft Beer Culture and Creative Industries in Plovdiv,  Bulgaria". Papers in Applied Geography 6, 222-239.
Златкова, М. и Елица Стоилова (2019) "Образи на планината във  визyалните наративи на каракачаните". В: Шнитер, М. и колектив  (съставители) Родопа планина – земи, богове, хора и храмове. Изд.  Исторически музей Велинград: София, , ISBN 978-954-92299-7-4.,  451-463.
Stoilova, E. (2018) “Food, Myths, and Authenticity”. MemoScapes. Romanian  Journal of Memory and Identity Studies 2, no 2): 53-63.
Stoilova, Elitsa. (2018) “Food, Myths, and Authenticity”. MemoScapes. Romanian Journal of Memory and Identity Studies 2, no 2: 53-63, ISSN: 2558-8567.
Stoilova, Elitsa. „Food festivals as cultural experience economy”  Questionner le tournant créatif : dispositifs, processus et représentations. YanitaAndonova et Anne-France KOGAN (dir.) (2018) : 79-83, ISBN 978-2-9552946-1-1.
Стоилова, Елица. (2017) „Фестивалност и конструиране на локалното културно наследство“. В Опазване  на културното наследство. Идеи и практики. Мила Сантова и колектив (ред.), 212-222 стр.  София: АИ „Марин Дринов“,  ISBN 9789543229086.
Стоилова, Елица. (2017) „Валоризация на автентичната храна: фестивалите на традиционните храни като иновативни практики“. Иновации, развитие и устойчивост в селските райони в България и Европа– сборник, 127-137 стр. Таня Неделчева (съст.). София: ОМДА, 2017, http://www.prehod.omda.bg/uploaded_files/files/articles/sbornik_konferentsia__1516022560.pdf , ISBN 978-954-9719-96-3.
Stoilova, Elitsa. (2016)“ Le yaourt bulgare ou la fabrique de l’ authenticité“. Encyclopédie pour une histoire nouvelle de l'Europe,  https://ehne.fr/article/civilisation-materielle/consommation-et-circulations-transnationales/le-yaourt-bulgare-ou-la -fabrique-de-lauthenticite, ISSN  2677-6588.
Stoilova, Elitsa. (2015):  „The Bulgarianization of Yoghurt: Connecting Home, Taste and Authenticity“. Food and Foodways 1-2, no 23 14-35, ISSN: 0740-9710.
Стоилова, Елица. (2015) „Храните в ракурса на етноложкото изследване или какво е българско кисело мляко“. След следващата запетая – сборник . Пловдив: УИ „Паисий Хилендарски", 51- 64, ISBN 978-619-7249-02-6.
Stoilova, Elitsa. (2013)“From Home-Made Product to Industrial One: Manufacturing Bulgarian Sour Milk.” Agricultural History  87, no. 1: 73-92.
Stoilova, Elitsa. (2012) "Deconstructing the Authenticity: Who, When and How Created  the Bulgarian Yoghurt." Myth-Making and Myth-Breaking in History and the Humanities, http://www.unibuc.ro/n/resurse/myth-maki-and-myth-brea-inhist-and-thehuma/docs/2012/iul/12_09_22_09Proceedings_Myth_Making_and_Myth_Breaking_in_History.pdf 
Стоилова, Елица. (2012) „Визуализация на нематериалното културно наследство.” В Локално наследство- ресурс за местно развитие. Съст. Красимира Кръстанова. Пловдив: УИ „Паисий Хилендарски,” 57-77.
Stoilova, Elitsa. (2011) "From Homemade Product to Industrial One: Manufacturing Bulgarian Sour Milk." Interdisciplinary Themes Journal 3, no. 1, http://www.interdisciplinarythemes.org/journal/index.php/itj/article/viewFile/103/56

Студии: 
Стоилова, E. (2020) “Кулинарните фестивали: фестивализация,  неолокализъм и Гастролокализъм”, Семинар_BG 19, 1-25,  https://seminar-bg.eu/spisanie-seminar-bg/broy19/item/585-kulinarnite festivali.html
Стоилова, Елица. „Визуализация на нематериалното културно наследство." В Локално наследство- ресурс за местно развитие. Съст. Красимира Кръстанова. Пловдив: УИ „Паисий Хилендарски," 2012, 57-77.
Стоилова, Елица. "Работа на терен в чужбина. Архивни и библиотечни проучвания: трудности и проблеми". В: Теренът – пространства и хора. Студентски етноложки срещи – Пловдив 2011. Пловдив: Унив.изд. „Паисий Хилендарски, 2011 (on-line) http://194.141.99.213/logos/site.jsp?ln=1&id=951, ISBN: ISBN 978-954-423-702-8
Стоилова, Е. (2019) „Заветът на художника“. В:. По пътя. Образи, звуци,  истории. 59 – 90. Пловдив: ИК „Ракурси“. ISBN: 978-954-8852-97-5.

Сборници: 
Стоилова, Е., Кръстанова, Кр. Златкова, М., Кисикова, М. (2019) По пътя.  Образи, звуци, истории. Пловдив: ИК „Ракурси“. ISBN: 978-954- 8852-97-5.

Монографии:
Стоилова, Елица. 2021. Празници и фестивали на храните: валоризация на локалното кулинарно наследство. Plovdiv: Университетско издателство „Паисий Хилендарски“. ISBN 978-619-202-699-8.
Stoilova, Elitsa. 2014. Producing Bulgarian Yoghurt Manufacturing and Exporting Authenticity . Amsterdam:  Amsterdam University Press,  ISBN 978 90 8964 652 1

Глави от книги: 
Stoilova, Elitsa. "The Bulgarianization of Craft Beers." In Traditional European Breads, edited by Marco Garcia-Vaquero and Maria Hayes, 227-238. Cham: Springer, 2023. https://doi.org/10.1007/978-3-031-39008-1.
Stoilova, E., Angelov, A, Dimitrov, Ts. and Gotchev, V. 2023. “Traditional Breads in Bulgaria”. In:  Traditional European Breads. An Illustrative Compendium of Ancestral Knowledge and Cultural Heritage. Marco Garcia-Vaquero and al. (eds.), 61 -80. Springer, ISBN 978-3-031-23351-7. 

Участие в конференции и кръгли маси (без публикации): …
1.    Елица Стоилова, "Биокултурни взаимодействия и културно наследство". На конференеци: „Жизнени преходи в трансформиращото (се) село: памет, идентичност, наследяване” ще събере учени в областта на културната и социалната антропология, етнологията и социологията от цялата страна, 18-20 април 2024. 
2.    Стоилова, Е. 2024, “Българското село и симбиозата човек – природа.” Доклад на Юбилейна научна конференция с международно участие Хуманитарното и социалното познание – разкази и хоризонти, финансирана от Национален фонд „Научни изследвания“ и организирана по повод 20-годишнината на Философско-исторически факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“, 15 – 17 май 2024 г. 
3.    Stoilova, Elitsa. Paper presentation: "Food festivals and local gastronomic heritage." At: Youth and Intangible Cultural Heritage Plovdiv, Bulgaria, 0122,4.06.2024 – 01.07.2024
4.    Стоилова, Е. 2024, "Представяне на проект „ Биокултурни вазимоотдействия и културно наследство ". Гост лектор на Студентска научна сесия Природа, екология, социалност, 1 юли 2024 г., ПУ „Паисий Хилендарски“ .
5.    Stoilova, Elitsa. Paper presentation “Food heritage and authenticity,” At : Summer School: Sensory Heritages & Sensitive Memories in the Balkans 4.07.2024.
6.    Stoilova, E. 2024, “Values creation and biocultural dimensions of food technologies,” paper presentation at Fundamental Changes and Technology (ToE24) Германия, Франкфурт на Одер, 19- 22.09.2024.
7.    Elitsa Stoilova, Biocultural approach to biodiversity in protected areas. At: The International Conference of the University of Agronomic Sciences and Veterinary Medicine of Bucharest "Agriculture for life, life for agriculture", June 6-8 2024, Bucharest, Romania.
8.    Стоилова, Елица. Презентация на тема: „Нарушената симбиоза природно-кулутурно като заплаха за устойчивостта на хранителните системи“ на IX-та Национална конференция „Достъп до добра храна‘2023“, Парк хотел „Витоша“, гр. София, 24 октомври 2023
9.    Stoilova, Elitsa. Paper presentation: “Festivalization and the construction of gastronomical localities International”. At International Scientific Conference „Local festivals: Traditions, innovations, resources”. Creativity House of BAS, Varna, June 5-7, 2023.
10.    E. Stoilova „Food Festivals: Festivalisation andGastolocalizm“, EASA2020. 16th EASA BiennialConference New anthropological horizons in andbeyond Europe, Virtual conference, 20-24 July2020, ISCTE-University Institute of Lisbon andICS-Institute of Social Sciences, University of Lisbon (виртуален)
11.     E. Stoilova, „Food heritage, memories, mythsand sustainability“.International Online WorkshopLiving with Tourism: Paradoxes, Empowermentand Future Directions, 24-25 of September of 2020 | ISEG – Lisbon School of Economics andManagement of Universidade de Lisboade, Lisbon(виртуален)
12.     E. Stoilova, , доклад на тема: „Food festivals and the heritagisation of the technological knowledge“, University of Luxemburg. 27-30 юни, 2019, конференция Tensions of 9th Tensions of Europe (TOE): Decoding Europe Tacoma Food Symposium
13.     3 -6 април, 2019, конференция Tacoma Food Symposium, доклад на тема: „Food Festivals and the Manufacturing of Authenticity“, Tacoma University. 
14.     5-6 юни, 2018, Летен семинар: „География на производството и консумацията на крафт бира: местно предприемачество и развитие на туризма“, Доклад на тема: „Нарастващият пазар на занаятчийска бира в България“, Център за академични изследвания, Акуила, Италия.
15.    7-10 септември 2017 , 9-та конференция на Tensions of 8th Tensions of Europe (TOE) “Граници и технологии“, Доклад на тема: „Хранителни технологии и технологични трансфери“, Национален университет на Атина, Атина. 
16.     7-9 юли 2017, Международен семинар на тема: „ Проблематизирайки творческите индустрии: диапозитиви, процеси и репрезентации“, Доклад на тема:  „Традиции и иновации: фестивалите на храните в България“, Икономически университет, Варна. 
17.    24 февруари 2017, Конференция: „Храните, природните ресурси и териториалните предизвикателства на бъдещето“, Доклад на тема:  „Фестивалност: биоразнообразие и локално кулинарно наследство“, Международен панаир – Пловдив. 
18.     31 октомври 2016,  Конференция на тема: „ Иновации, развитие и устойчивост в селските райони в България и в Европа“, Доклад на тема: „Валоризация на автентичната храна: фестивалите на традиционните храни като иновативни практики“, Софийски университет „Св. Климент Охридски“. 
19.     12 – 13 октомври 2016, Научна конференция „Родопа планина – земя на богове, хора и храмове“, идео презентация изнесена с Миглена Златкова на тема: „Образи на планината във визуални наративни на каракачаните“, Исторически музей Велинград. 
20.     21-22 октомври, 2016, Семинар на тема: „Технологии, натурални ресурси и кризи в миналото и бъдещето на Европа и отвъд“, Доклад на тема:  „Биоразнообразието като културен и технологичен ресурс“, Висше училище по икономика, Санкт Петербург. 
21.    30 септември –2 октомври 2016, Конференция:  „Нови моменти в концепциите за опазване на културното наследство: теоретична обосновка и практически решения“, Доклад на тема: „Традиции и иновации: валоризация на автентичната храна“, Институт за етнология и фолклористика с етнографски музей, БАН. 
22.    21–22 юни 2016,  Конференция на тема: „Агрокултурни ориентации и практики: локални трансформации  условията на европеизация и глобализация“, Доклад на тема:  „Валоризация на кулинарното наследство – фестивалите на традиционните храни“, Институт за етнология и фолклористика с Етнографски музей, БАН. 
23.     5-ти април 2016, Международен семинар „Спри и тръгни. Разклонения на трансформация и преход“ , Доклад на тема: „Пътищата на храната за града“, Софийски университет „Св. Климент Охридски“. 
24.    29 July – 2 August 2014, Brasov – ‘Trading with the Ideological Enemies’ paper presented at ICOHTEC Symposium, ‘Technology in Times of Transition’.
25.    11-12 ноември 2013, ИЕФЕМ-БАН, София, „Изследване на културното наследство- състояние, резултати, перспективи," доклад на тема: „Валоризация на наследството". 
26.     20 октомври, 2013,  ЮЗУ "Неофит Рилски", "Исторически изследвания на храните", семинар, доклад на тема:  "От домашен към занаятчийски продукт: конструирането на българското кисело мляко (1920-1940)". 
27.    26-27 октомври, 2012, Пловдивски университет,  "След следващата запетая" юбилейна научна конференция, доклад на тема:  „Храните в ракурса на етноложкото изследване или какво е българско кисело мляко".
28.     19 май 2012, Пловдив, Локалното наследство като ресурс за устойчиво развитие, доклад на тема: "Визуализация на нематериалното културно наследство". 
29.     7-8 октомври 2011, Букурещки университет, Букурещ, Румъния, „Конструиране и деконструиране на митологии , доклад на тема:"Деконструиране на автентичността: кой, кога и как конструира българското кисело мляко". 
30.     5- 6 май 2011, Ванкувър, Научна конференция "Градът",  доклад на тема: „Ефектите на урбанизацията върху традиционните храни". 
31.     11-12 март 2011, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски", "Студентски етноложки срещи", доклад на тема: „Работа на терен в чужбина. Архивни и библиотечни проучвания: трудности и проблеми"; Модерирана секция: „Теренът: рационално и ирационално". 
32.     24 февруари 2011, Голдсмит колеж, Лондон, Англия, „Защо ядем и как ядем", доклад на тема: „Европейски политики в областта на храните и храненето и тяхното локално имплементиране". 
33.    30 септември- 3 октомври 2010, Такома, САЩ, Годишна конференция на асоциацията за история на технологиите (SHOT), доклад на тема: "Трансформиране на киселото мляко: от домашна технология към българско кисело мляко (1920-1940)". 
34.     29 - 31 октомври 2009, Хелзинки, Финландия, 9-та годишна Алексантери конференция „Студената война – преосмисляне на взаимодействията", доклад на тема: "Желязната завеса и експорт на технологии". 
35.     15-17 януари, 2009, Амстердам, Холандия,  "Преобразувайки Америка, конструирайки Европа", доклад на тема:  „Данон"  в Америка и завръщането му в Европа (1920-1940). 
36.     9-10 октомври 2008, Лисабон, Португалия,  Семинар на „Европейски начини на живот в американския век" върху „Транснационализъм", постер : „Транснационалния подход към производството и експорта на автентичност на българското кисело мляко". 
37.     28 февруари - 1 Март 2008, Пловдив, "Технологията и конструирането на Европа през 20-ти век:  югоизточни европейски перспективи" , доклад на тема: „Българското кисело мляко- производството и експорт на автентичност". 
38.     23-26 януари 2008, Тур, Франция, Семинар на „Европейски начини на живот в американския век", доклад на тема: „Визуализация и автентичност". 
39.     4-5 октомври 2007, Deutsches Museum, Мюнхен, Германия, "Европеецът- инвенция на взаимодействието между технология и потребление", семинар организиран от изследователската група  " Homo Europaeus между пазара и науката" , доклад: „Българската млечна индустрия среща Западна Европа, 1910-1940"
     

Научни проекти:

 
2023-2024, " Културното наследство като ресурс за социално и екологично развитие", Фонд "Научни изследвания" при Пловдивския университет  „Паисий Хилендарски“, ръководител на проекта: доц. д-р Елица Стоилова
2023-2024 „Споделяне, претворяване и преживяване на изкуството чрез театър", Национален Фонд Култура, SAI-V-2023-12 27.11.2023, ръководител проект доц. д-р Красимира Кръстанова. 
2023-2024 „Текстил и град. Арт Лаборатория за експерименти в текстила. ТекстФест Митологичните разкази на текстила.“ финансиран от Община Пловдив по  „Фестивали и значими събития от културния календар на гр.  Пловдив“, 24ДГ-83/09.02.24, ръководител проект доц. д-р Красимира Кръстанова.
2022 - 2023 „Заедно и равни: правата на търсещите закрила и убежище“, Project 964 Iceland, Lichtenstein, Norway, Active citizens fund, Area 1 – Strengthen the democratic culture and civic awareness, ръководител проект доц. д-р Красимира Кръстанова.
2021-2024, "Жизнени преходи в трансформиращото (се) село: памет, идентичност, наследяване" ФНИ, фундаментални изследвания, ръководител на проекта: доц. д-р Стойка Пенкова.
2019-2022 „ECRI European Cooperation for Roma Inclusion“ (Erasmus+ numéro d‘agrement-2019-1-FR01-KA204-063142),  част от екипа по мониторинг
2019-2022 „European stories“, финансиран от Erasmus+ Франция, участник и обучител 
2020-2021 „(Пре)открий и съхрани“. Опазване на нематериалното културно наследство в община Марица чрез  нови интерпретации и общностно развитие, финансиран от  
община „Марица“, изследовател 
2020- 2021“Виртуална разходка в Тютюневия град”, Национален фонд „Култура“, програма „Културно наследство  20“, модул „Съхранение и популяризиране на културно  наследство“, ръководител изследователски екип 
2019-2021 „Жизнени преходи в трансформиращото (се) село:  памет, идентичност, наследяване“, финансиран от Фонд  научни изследвания, участник (КП06 – Н40/5), изследовател 
2018-2021: „Културно-историческо наследство, национална памет и обществено развитие“, финансиран от Министерство  на културата, участник (ДО1-229), изследовател 
2018 – 2019 „Текстил и град. Градска лаборатория за експерименти в текстила“, финансиран от Община Пловдив по  „Фестивали и значими събития от културния календар на гр.  Пловдив“, Д19ДГ 140/14.02.2019, участник 
2017-2018 „Трансформиращо (се) село“, финансиран по Фонд  Научни изследвания към ПУ „Паисий Хилендарски“, ФП17- ФИФ014, изследовател 
2017 – 2018: „Текстил и град. Текстилното наследство на общностите в Пловдив. Старинни умения за нови творения“, участник 
2015 – март 2019 „CU TENDA – истории, образи и звуци в движение (Живата памет на Югоизточна Европа)“,  Международен проект кофинансиран от програмата на Европейската комисия Творческа Европа, изследовател 
2011 – 2012 „Локалното наследство – ресурс за устойчиво местно развитие“, Центъра за антропологични и етносоциологически изследвания при Пловдивски университет,  финансирано от национален Фонд научни изследвания. 
2007– 2010, ESF EUROCORES program Inventing Europe, Европейски начини на живот в американския век (EUWOL), асоцииран член 
2005 – 2006, Zentrum für Evaluation und Methoden der Universität Bonn, Германия;  
Център за етнографски и фолклорни изследвания към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”; Катедра „Социология,” Софийски Университет „Св. Климент Охридски”,  „Успешно следване в чужбина. Българският случай”, младши  изследовател. 
2003 –2006, Международен център за между етнични взаимоотношения, Клуж, Румъния;  Пловдивски университет „Паисий Хилендарски", „Употребите" на централния градски парк или градина- антропология на града" – част I, II и III., младши изследовател 
2004 – 2005, , „Политически и социални приобщеност или  изключване в Полша и България" , Макс Планк институт за социална антропология, Хале, ГерманияMax Planck Institute for Social Anthropology, Halle, Germany , ръководител, доц. д-р Дийма Кънев, помощник изследовател.

Членство в професионални научни асоциации, федерации, комисии, дружества и др.:
 International Committee for the History of Technology (ICOHTEC), executive member 2015-2020
Tensions of Europe Network (ToE)
Society for the History of Technology (SHOT)
Център за нематериално културно наследство към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, ръководител от 2022- до днес
Българско общество „Около храната“ ,  дружество за изследване на храната, съосновател

Център за aнтропологични и етносоцилогически изследвания

Награди, стипендии, специализации, гост-професури, научен обмен:

24.06.2024 – 01.07.2024 - Участие като обучител в лятното училище: Youth and Intangible Cultural Heritage Plovdiv, Bulgaria.

4.07.2024- Участие като обучител в лятното училище: Summer School: Sensory Heritages & Sensitive Memories in the Balkans.

2016-2017 – Стипендия “Advanced Academia“ за млад учен към Център за академични изследвания, София
2010, Тур, Университет „Франсоа Рабле“, Франция, „Храна, памет и културно наследство“
2009 Изследователска стипендия на Изследователския център за социални изледвания към СУ, по програма  “Urban Studies: Interdisciplinary Research for Young Scholars“
2009, Тур, Университет „Франсоа Рабле“, Франция , „Мислейки храните, хранейки мислите. Паридигмални обрати, методи и теории в социалните науки”.
2009, Университет Турку, Турку, Финландия, “Словесната история и технологична памет: предизвикателства в изучаването на европейското минало.” 
2008, Deutsches Museum, Мюнхен, Германия, "Европеизация, глобализация, американизация, совиетизация и историята на технологията” 
2007, Хиос, Гърция, "Студената война и технологиите в Европа”
2002 Университет Люмиер Лион ІІ, Лион, Франция, Факултет по антропология и социология, специализация по „Културология“ , Международна  програма за обмен SOCRAT – ERASMUS

Дипломанти и докторанти

Дипломанти (Име, тема, специалност, година): …
Докторанти
Анна Зангова –Петкова,  “Културни практики на планинския пешеходен туризъм – модели и трансформации. По примера на туристическо дружество „Сдружение Устремени”, 2022-2025.
Виктория Недевска “Шевицата като живо наследство”, 2023-2026.
Еразъм студенти (Име, специалност, година): …
ПЕТА ЧАСТ: Други дейности
Организиране на научни форуми и други събития: 
1.    Организиране и участие като обучител на творческа работилница за текстилен печат по време на „Дефиле на младото вино“, https://fondationsk-bg.com/festival-tekstil-i-grad-2024/.
2.    Организиране и модериране на дискусия на тема  "Природа, култура, наследство – взаимодействия  и локални контексти", 15 ноември 2024, https://www.facebook.com/photo?fbid=122175669488127120&set=a.122175632708127120

Дата на последна актуализация: 12.02.2025

 

За контакти

Философско-исторически факултет
Пловдивски университет
ул. Цар Асен 24
Пловдив 4000

Телефони
Декан: 032 / 261 434
Секретар: 032 / 261 433
Учебен отдел: 032 / 261 358

Имейл
desislavadimitrova@uni-plovdiv.bg

Search